Лекарите алармират: Яжте тиквени семки и…

 

 

Тиквените семки са богати на витамини А и Е. Тиквата е един от основните плодове, които трябва да присъстват в диетата ни. Той е вкусен, здравословен и дори евтин в сезона. Когато обелите тиквата, най-вероятно ще изхвърлите семената. Но това е грешка, защото тиквените семки не са по-малко полезни от самия плод.

Тиквените семки са богати на витамини

Тиквените семки са богати на витамини А и Е, които са отговорни за младостта на кожата, за здравето на ноктите и косата. Ако кожата ви е люспеста, косата ви е суха и крехка – включете тиквените семки в диетата си.

Цинк

Цинкът е друга важна съставка, която е от съществено значение за здравата кожа. В крайна сметка, никой не иска да ходи с пъпки и възпаления по кожата, нали? А в тиквените семки цинкът се съдържа в достатъчно количество, за да предотврати това.

Отслабване

В допълнение към всички изброени по-горе предимства. Тиквата съдържа огромно количество фибри, а тиквените семки нормализират метаболизма. Затова, въпреки привидно значителното си калорично съдържание (около 500 ккал на 100 грама), тези плодове допринасят за притъпяването на глада и загубата на тегло.