ОТВЛЕЧЕНИ ИЛИ УБИТИ? МИСТЕРИЯТА С ДЕЦАТА НА СЕМЕЙСТВО СОДЪР

 

 

Мистерия с 5 деца е сред най-големите загадки в американската история, която дори ФБР не успява да реши. Трагедията се разиграва вечерта срещу Коледа на 1945 година.

Джордж и Джени Содър, както и 9-те им деца се приготвят за лягане след празничната вечеря на Бъдни вечер. Джени обаче не спи добре тази нощ. Събужда се няколко пъти – първият заради телефонно обаждане, от което чула само неопределен шум и непознат мъжки глас, вторият път заради шум, идващ от покрива, а третият път – заради избухналия пожар.

Къщата на семейство Содър била обхваната в пламъци, а Джени и Джордж се опитвали да спасят децата си. Измъкват от горящата къща 4 от тях, а едно от момичетата – Марион тръгнало към дома на съседите и ги помолило да извикат пожарната.

Докато чакат помощта да пристигне Джордж и Джени правят всичко по силите си, за да спасят и останалите си деца, но усилията им не довели до успех. Пожарникарите закъснели, което е необичайно, понеже домът на семейството се намирал само на 3 километра от пожарната.

След като угасили огъня, те открили къщата празна – нямало никакви останки от останали 5 деца. 14-годишният Морис, 12-годишната Марта, 9-годишният Луис, 8-годишната Джени и 5-годишната Бети били в неизвестност.

Инспекторът обяснил, че пожарът е започнал от повреда в електрическата инсталация, а вероятно телата на децата са били кремирани от огъня. Но специалист от крематориума споделят пред Джени, че телата трябва да горят над 2 часа, за да се кремират. Домът на семейство Содър в горял само 45 минути.

Появяват се и други странности, които карат семейството да вярва, че децата са отвлечени. Един от съседите им споделя, че ги е видял в кола с няколко непознати, а жена, продаваща закуски край Файервил твърди, че те са хапнали при нея заедно с няколко италианци.

Содър веднага се свързват с ФБР, а бащата разкрива, че месеци преди инцидента се спречкал с банков застраховател по повод политиката на Мусолини и бил заплашен.

Случаят се разследва, разлепени са листовки с Издирва се, а семейството предлага награда от 5000 долара за информация. Разследването обаче стига до задънена улица.

Близо 20 години след инцидента Джени Содър получава по пощата снимка на млад мъж, който твърдял, че е Луис, но опитите да го открият били безуспешни.

Няколко дни след тази случка бащата Джордж умира, а съпругата му огражда дома си с високи стени и до смъртта си през 1989 година носи единствено черни дрехи.