Преподобна Стойна се яви на мъж от Горна Оряховица

 

 

 

Невиждано коледно чудо се разгласи със закъснение преди броени дни в социалните мрежи.  На Рождество Христово Георги Петков от Горна Оряховица посетил село Златолист, където го сполетяло необичайно видение. По думите на мъжа пред очите му се явила Преподобна Стойна, която преди време отново му се привидяла, и му споделила пророчески слова. Ето как разказва феноменалната история самият Георги:

„Преди 10 години ми се яви света Стойна Преподобна в моята стая и ми каза да отида в село Златолист до Мелник, да занеса живи цветя в църквата „Св. Георги Победоносец” и да ги оставя на гроба ѝ. Аз отидох с две саксии червени цветя, а през целия път тя ми говореше, че ще ме измие. Чудех се как така ще ме измие.

Като коленичих пред иконата на свети Георги Победоносец, заваля ситен дъжд, явно това е измиването. Когато отидох на гроба на Преподобна Стойна, беше вечерта към 20 часа. Понеже бяха червени цветята, от гроба се издигна нагоре червено цвете и цялото небе почервеня. Сега на Рождество Христово отново посетих село Златолист. Този път отидох в стаята на светицата и снимах иконата ѝ. На снимката излезе светлина и холограма на светец“, споделя вярващият.

Самият той нямал обяснение каква е символиката на червеното цвете при първото му посещение и на холограмата при второто, но със сигурност знаел, че не са случайни. На гроба на Преподобна Стойна неведнъж са ставали чудеса. Има истински разкази за инвалиди, които са проходили, неми деца, които са продумали, и тежко болни, които са се спасили само с едно посещение и една молитва на святото място.retro.bg