3-годишно момченце се изгуби в гората, спасила го мечка (СНИМКИ)

 

 

3-годишно момченце, което два дни било изгубено в гората, твърди, че мечка му е правила компания. Кейси Хатауей си играел навън с още две деца във вторник, когато изведнъж решил, че ще хукне към близката гора в Северна Каролина, САЩ, предават местните медии.

В търсенето на Кейси били включени стотици хора, дронове, хеликоптери, обучени кучета, но не успели да го намерят. По време на търсенето в областта било ужасно студено, а дъждовете не спирали в продължение на дни. Всички се страхували от най-лошото.

Лиса Фрейкър обаче се прибрала вкъщи в четвъртък вечер след поредното търсене, за да разходи кучетата си. Докато била навън, тя чула детски плач близо до дома си. Г-жа Фрейкър прибрала домашните любимци и се обадила незабавно на спешните телефони, за да проверят какво става.

„Следващото нещо, което помня, е как десетки хора тичат към гората и разбрах, че Кейси е намерен.“, разказва тя.

Служител на службите намерил Кейси оплетен в трънлив храст, но не е бил сериозно наранен. 3-годишното дете било отведено в болница, където констатирали, че има наранявания и ранички, но състоянието му е стабилно и не е сериозно наранен.

Лелята на Кейси – Бриана Хатауей публикува следния текст във Фейсбук за Кейси, за да уведоми разтревожените за здравето му:

„Кейси е здрав, смее се и говори. Разказа, че мечка е била с него два дни. Бог му изпрати приятел, който се е грижил за него.“

Тя добави, че един от племенниците ѝ е голям фен на руската анимация „Маша и мечока“.