Мъртва мишка в пловдивски магазин стъписа посетителите СНИМКИ

 

 

Пловдивчанин, пазаруващ в магазин от немската верига „Кауфланд“, се натъкна на ужасна гледка – мъртва мишка насред кашони със снаксове и чипсове. Нелицеприятната и притеснителна сцена се е разиграла в обект, разположен на Брезовско шосе.

„Днес докато пазарувах в един от най-посещаваните магазини в България Kaufland град Пловдив на Брезовско шосе, се натъкнах на нещо ужасяващо. На щанда със снаксове и чипсове (една от храните, които ядат най-често нашите деца) половината от пакетите бяха наядени и до тях имаше умряла мишка, както ще видите на снимките. Това е безумие – тези животинки носят много зарази и застрашават здравето на всички нас“, пише до TrafficNews.bg пловдивчанинът.

Човекът, отрил „находката“, веднага сигнализирал на служител в магазина, който изнесъл палетите със стока, където се е намирала мишката.

Информацията за нашественика бе потвърдена и от управлението на магазина. От „Кауфланд“ се извиниха на клиентите си и обясниха, че става дума за единичен случай. Те обясниха, че веднага са предприети всички действия по извършване на проверка на стоките и хигиената в магазина, като не са регистрирани притеснителни данни. От магазина допуснаха, че за съжаление не е изключено да става дума за нарочни действия с цел компрометиране на дейността на веригата.

Ето и официалното становище по случая, което беше изпратено в отговор на въпросите на TrafficNews.bg:

Екипът на Kaufland България се отнася изключително сериозно към възникналата ситуация и за нея беше направена обстойна вътрешна проверка. Веднага след сигнала на клиента на място към служителя в магазина ни, стоката е била иззета. Незабавно на място е била повикана специализираната фирма по дезинфекция и дератизация, която да извърши необходимата проверка. 
Установено е, че нито един от артикулите на територията на хипермаркета не е засегнат и няма причини за притеснение по отношение на хигиената в обекта. Въпреки това са предприети действия за допълнителна дезинфекция на хипермаркета. Уверяваме ви, че хигиената е абсолютен приоритет във всички търговски обекти на Kaufland България. Без съмнение случаят, за който ни сигнализирате, е единичен.  Всеки един от хипермаркети Kaufland разполага със защитна и мониторингова система за превенция и строг вътрешен и външен контрол на доставките. Тя включва над 100 контролни точки на територията на всеки хипермаркет, както и три кръга на защита по външната и вътрешна периферия на всеки обект.