Невероятно! Халка на 93-годишен мъж, изгубена преди 45 години, е открита в двигателя на колата му

 

 

 

 

93-годишният Рей Шмукър от щата Айова загубил сватбения си пръстен преди много години. Сега купувачът на старата му кола намерил украсата в двигателя й. Това съобщи People. Рей загубил сватбения си пръстен през зимата на 1974 година.

Не успял да го намери и жена му поръчала от бижутерията. Оттогава човекът спрял да мисли за загубата и със сигурност не очаквал пръстенът да се върне изведнъж. Наскоро Шмукър решил да продаде старата си кола от 1972 г., която отдавна започнала да събирала прах в гаража.

Старецът си помислил, че колата ще стане само за скрап, но колекционерът Уил Фрай се поинтересувал от нея. Когато Фрай започнал да разглобява и почиства двигателя, нещо паднало от него, намазано с моторно масло. Мъжът погледна и осъзнал, че това е пръстен. Той веднага се обади на предишния собственик и го шокирал с находката. „Аз наистина ценя този пръстен, но никога не съм мечтал да го видя отново“, споделя Рей.

За съжаление жената на Шмукър не доживяла да види връщането на сватбения пръстен – преди няколко години тя починала от рак на гърдата. Но дъщеря му, на която наскоро са открили същото заболяване, е сигурна, че намирането на пръстена е добър знак. „Току-що разбрах, че имам рак на гърдата. Аз загубих майка си заради този рак. Но сестра ми казва, че това е знак, че всичко ще бъде наред“, казва тя.