Полицаите рекетьори: Жертви сме на двама лъжци

 

 

Трима от задържаните полицаи рекетьори от Четвърто управление в столицата застанаха пред Апелативния съд, който реши да ги да остави в ареста.

Соченият за тартор на групата началник на сектор „Икономическа полиция” Красимир Кръстев обясни, че е работил в различни районни управленя от 2008 година. „Винаги съм държал служителите ми да са честни и коректни, изискванията ми са били много високи”, каза Кръстев, за когото колегата му Антони Апостолов твърди, че е прибирал 50 на сто от рушветите.

Радослав Томов, който дълго време бил в сектор “Издирване”, се оплака, че има притеснения за себе си в ареста.

„Доказателствата по делото са само думите на двама лъжци, затова ви моля да измените мярката ми. Ще съдействам изцяло на разследване „, заяви пък Марио Дринцелов .

Четвъртият обвиняем по делото е Георги Найденов, който е пуснат под парична гаранция в размер на 12 хиляди лева заради тежко здравословно състояние.

Задържаният първоначално като участник в схемата Антони Апостолов, извършил голяма част от взиманията на парите, стана свидетел по делото и срещу него няма обвинение. Другият основен свидетел е собственикът на заведението „Фрейм” в квартал „Лозенец”.

Магистратите от Апелативния съд потвърдиха определението на първата инстанци като приеха ,че има обосновано твърдение задържаните полицаи да извършат ново престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.