Зейнеб сътвори нечуван гаф в ефир

 

 

Репортерката на Гала Зейнеб Маджурова стана за смях в ефир с гаф, достоен за награда.

Красавицата най-спокойно обяви пред хиляди зрители, че английската кралица Елизабет I е подарила на Сафийе Султан — наложницата на Мурад III — автомобил.

Красивата бургазлийка изглежда има сериозен проблем с историческите прегледи на живота в Османската империя, а може би и със световната история като цяло. Всъщност Сафийе е родена през 1550 година и умира през 1619 година. Тогава в Цариград не е имало автомобили, както и в цял свят, не защото били редки и скъпи, както смята наивната телевизионерка, а защото още не са били изобретени.

Първата кола се появява по шосета в Германия през 1887 година. Впечатление на зрителите направи и това, че Гала и останалите водещи не реагираха на глупостите, които Зейнеб ръси в ефир. Това от своя страна повдига сериозни въпроси и за тяхната обща култура, пише сайтът за клюки и светски новини Hot News.

Не за първи път някой от екипа на „На кафе“ става за смях. Само преди няколко месеца самата Гала се хвана на фалшива новина за несъществуваща българка, която загърбила престижна работа в чужбина, за да се труди у нас.