Престъпна гавра с паметта на 25-годишно момиче! Направиха фалшив профил на благоевградчанката Ива Янева, която издъхна внезапно в МБАЛ Благоевград преди повече от 4 години

 

 

 

 

Потресаващо и гнусно престъпление в социалната мрежа, на това се натъкнахме днес, администрирайки групата ни „Благоевград Ден и Нощ“.

 

Със заявка да бъде приета в групата видяхме издъхналата преди повече от 4 години Ива Янева. Нейната снимка ни потресе, а профилът е направен днес. Трагедията с Ива още не е забравена, семейството ѝ бе шокирано от внезапната ѝ смърт през юни 2014 година.

Припомняме, че 25-годишната Ива издъхна след няколкодневна кома в МБАЛ Благоевград, а според лекарите диагнозата ѝ бе аневризма, предизвикала мозъчен кръвоизлив. Смъртта на Ива потресе целия град тогава. Приятелите ѝ, родителите и близките ѝ се надигнаха на протест и търсеха лекарска грешка в смъртта на момичето.

После друга трагедия сполетя семейството на Ива, баща ѝ се парализира, а месеци по-късно издъхна, случиха се и други неприятни неща в това семейство. На фона на всичко това някой невежа, лишен от всякаква информация за това, кой кой е в този град, използва снимката на момичето, за да се промъкне в групата. Фалшификат, който вероятно има за цел да плюе, да мрази, скрит зад анонимността.

Невежеството и липсата на информираност вече става сериозна предпоставка за престъпни посегателства. В случая наричаме създателя на този профил опасен престъпник. Има много фалшификати в социалната мрежа, „професионалисти“ създават групи и профили, гонейки користни цели. В случая обаче прекалиха и ние ще докладваме където трябва. Срам!