Топ сладкишът на деня. Рецепта– трепач за малки и големи, топи се като захарно памуче (Видео)

 

 

 

 

 

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Този топфен сладкиш се топи като захарно памуче, много е вкусен

Страхотен десерт, че и лесен за правене, ви предлагаме днес. Това е топфен сладкиш, чиято рецепта ни е една от любимите.

Харесва се на всички и най-вече на малките.

 

За блата ни трябват около 400 грама брашно, 250 грама масло, четири лъжици какао, сто грама захар.

 

Топфен сладкиш, който се измайсторява действително лесно и е супер вкусен

За плънката е необходимо да имаме четири яйца, 150 грама захар, 100 грама кисело мляко, 500 грама извара, две ванилии и три лъжици брашно.

Първо взимаме продуктите, които са нужни за блата и ги смесваме добре заедно в по-дълбок съд.

 

Маслото е необходимо да не е от хладилника, а на стайна температура. Бъркаме ги добре и ги трием, докато станат на трохи.

Отделно от това смесваме и съставките за плънката като ги пасираме в блендер или с пасатор, за да стане единна смес от всички тях.

Взимаме после една форма с дъно, което се отделя. Намазняваме я леко и поръсваме с половината от какаовите трохи за блата. Върху тях изсипваме сместа за плънката и после посипваме и останалата част от какаовите трохи.

 

Слагаме сладкишът да се пече във фурната при температура от не повече от 180 градуса. Трябват ни близо 50 минути, за да бъде готов. След това обаче го оставяме да се поохлади и тогава го консумираме.

Този топфен сладкиш, както е оригиналното му име, става чуден на вкус и изобщо не е тежък. Харесва се на всички, а може и да почерпите с него и гостите си при по-специален повод.

Дано да ви е вкусен и ви пожелаваме добър апетит!