Трите най-добри начина за лечение на възпалени черва

 

 

 

 

 

Една от най-сериозните и често срещани причини за хронични заболявания е възпаление. Високите нива на възпаление в организма водят до това, че клетките се разрушават и губят способността си да функционират нормално.

Това от своя страна води до развитие на болести като рак, автоимунна дисфункция и други.

В червата, възпалението може да бъде причинено от дисбаланс на микроорганизми. Когато вредните микроби или дрожди растат и се разпространяват, те могат сериозно да увредят чревната лигавица.

 

Има три прости стъпки, които можете да предприемете, за да се предпазите и да облекчите възпалението на червата.

Пийте повече вода, за да се отървете от токсините.

Токсините са сериозна причина за възпаление. Един от най-добрите начини за премахване на токсините от тялото също е един от най-лесните.

Пийте повече вода! Вашият чревен тракт се нуждае от течност, за да функционира оптимално и ефективно да отстранява отпадъците. Черният дроб и бъбреците са двата най-важни органа за детоксикация на организма. И двете изискват постоянно водоснабдяване, за да функционират правилно. Потта също така премахва токсините от тялото. Също толкова важно е, че всяка клетка изисква подходяща хидратация, за да изпълнява функциите си.

 

Недостатъчната хидратация на клетките може да допринесе за освобождаването на провъзпалителни химикали и дори да доведе до възпалителни заболявания.

Тренирайте редовно

Ежедневни упражнения, разбира се, са необходими за поддържане на тялото в отлично работно състояние. Физическата активност активира основните органи на детоксикация. Когато тези системи са в състояние да премахнат токсините и отпадъците от тялото, възпалението се свежда до минимум. Подобно на хидратацията, упражненията също така подпомагат храносмилателната система.

 

Вземете куркумин – естествено противовъзпалително средство

Куркуминът помага за храносмилането като помага при движението на храната през червата. Той също така спомага за намаляване на натрупването на газ и подуване./Zdrave.to