Дете помни предишния си живот и къде е било убито…

 

 

Когато 3-годишно дете ви каже, че помни предишния си живот и знае къде е погребано, едва ли ще се изненадате много.

Все пак тяхното въображение е безгранично и всеки ден ги отвежда на чудни места, известни са и игрите им с въображаеми приятели. Но щом момче на три години в района на Голанските възвишения, близо до границата на Сирия и Израел, заяви, че е било убито с брадва в предишния си живот и посочи точното мястото, където е заровено, става, меко казано, странно, пишат thespiritscience.net.

Детето показва на хора от селото къде убиецът е погребал тялото му и за учудване на всички те откриват скелет там. Освен това момченцето посочва къде може да бъде открито оръжието на убийството и след като разкопават мястото, намират брадвата там.

 

В книгата си „Децата, които са живели преди: Прераждане днес“ немският терапевт Трудз Хардо разказва историята на това момче заедно с други истории за малчугани, които, изглежда, помнят миналия си живот с проверена точност.

Историята на 3-годишното момче е била видяна от д-р Ели Лаш, известен с приноса си за развитието на медицинската система в Газа. Благодарение на Д-р Лаш, който почина през 2009 г., тази поразителна история стига до Хардо.

Момчето e от етническата група на друзите и в неговата култура прераждането се приема като факт. Но дори и у нас, където на прераждането не се гледа като на нещо сигурно, неговата история има силата да ни накара да се замислим.

Момчето е родено с дълго, червено родилно петно на главата му. Друзите вярват, че рождените белези са свързани с травми в отминалия живот, което е още едно доказателство, че спомените на детето са автентични, тъй като то е обяснило, че е било убито от удар в главата с брадва.

В селото пък местен мъж твърди, че момченцето е било изчезнало преди четири години и че неговите близки са мислили, че се е изгубило във враждебните територии в близост, както често се случвало.   И сега настръхваме…

Момчето помни също и пълното име на убиеца му! То е изправено пред човека, който го е убил в миналото си! Лицето на убиеца побеляло, но той все още отричал за престъплението. След като детето посочило мястото, където е заровено тялото и е открито и оръжието, с което е извършено зверството, убиецът признава вината си. Д-р Лаш присъства на целия процес и свидетелства за тази невероятна история.