Лекарят, блъснал патрулка на Сточна гара, опитвал да спаси сина си СНИМКИ

 

 

 

 

 

 

44-годишният шофьор – Айдън Идриз от Асеновград, който блъсна полицейска патрулка на Сточна гара, излеза от ареста. Днес изтеча 72-часовото му задържане в следствието, а следобед той напусна килията срещу гаранция от 150 лева, съобщава TrafficNews.bg.

Припомняме, че всичко започнало около 22 часа в понеделник на булевард  „Найчо Цанов“. Полицейски екип подал сигнал със стоп палка на лек автомобил „Пежо“. По данни на полицията водачът намалил скоростта, отправил обидни думи и изрази към униформените и продължил. Малко след това  е спрян и задържан.

По време на проверката асеновградчанинът не се подчинил на разпорежданията на полицаите и им отвърнал с грубо поведение, твърдят от полицията в официалното си съобщение.  По време на проверката той потеглил и се блъснал в спрялата пред него патрулка. Тестван е за алкохол и резултатът е отрицателен. От автомобила е иззет един нож и газов пистолет.

Айдън Идриз е стоматолог в Асеновград. Той е с дългогодишна практика в денталната медицина.

Наш репортер успя да се свърже с д-р Идриз, минути след освобождаването му от ареста.

Във вечерта на екшъна докторът получил обаждане от бившата си съпруга, че синът им е зле. Момчето, което е на 17 години, получило алергичен шок след консумация на риба. Тийнейджърът се задушавал и гърчил. Притесненият баща хукнал към дома на детето си, взел ги и тръгнали към Спешното.

„Под надлеза имаше патрулка и трима полицай. Единият видя, че карам бързо и вдигна стоп палка. Аз спрях, отворих прозореца, а когато дойде полицая му казах, че сина ми умира, едва диша и че е с алергичен шок. Момчето ми беше на предната седалка и униформения видя, че не е добре. Каза, че не го интересува и че трябва да ме провери. Не можех да чакам, подадох газ и тръгнах. Те се спуснаха след мен. Вече на светофара на Сточна гара ме настигнаха, препречиха ми пътя и стана катастрофата”, сподели доктор Идриз.

Тогава е бил свален на земята и му били поставени белезници. През това време той крещял да бъде повикана линейка, тъй като синът му умирал.

„Никога не съм псувал и обиждал. Не съм напсувал и полицаите, за разлика от тях. Поне ме послушаха и повикаха Бърза помощ. Лекарите успяха да овладеят сина ми  и го закараха към болницата. Мен пък ме отведоха в ареста”, допълни стоматологът.

Той разказа, че оръжието, намерено в колата е негово, законово и с изрядни документи. Пистолетът му принадлежи от 10 години.

 

„ Знаех, че ще ме последва полиция и че ще ме арестуват. Исках обаче да стигна по най-бързия начин до болница. Там вече да ме арестуват. Важното бе да спася сина си”, завърши Идриз.

Това не е първото провинение на 44-годишния мъж. През март 2010 година докторът опитал да хвърли саморъчно направена бомба в къщата на заместник-кмета на община ”Родопи” – Неази Тахир. Причината за агресията на Айдън била изневярата на съпругата му, която имала връзка със Тахир.

Очаквайте подробности!