Грипът убиец взе нова жертва !

 

Починала е 28-годишна млада жена от пазарджишкото село Априлци. Въпреки борбата на лекарите от па болница, тя е издъхнала вчера сутринта от усложнения от грип.

Жената е дъщеря на 56-годишния мъж който преди дни издъхна в болницата, съобщи  изпълнителният директор на държавното лечебно заведение болница в Пазарджик д-р Васил Вълчев. Той обясни, че когато дъщерята е закарала баща си в здравното заведение и той е издъхнал почти на прага на болницата.

56-годишният мъж имал диабет и други съпровождащи заболявания. Починал е от усложнения на пневмония. Дъщерята също е била болна от грип и е била приета веднага в болницата. „Трагедията е голяма“, коментира д-р Вълчев. Жертвата оставя малко дете сираче.

За щастие, няколкото малки деца, които са прекарали свински грип и се намират все още в здравното заведение, се възстановяват. Притеснителното е, че болницата в областния град е препълнена. На фона на това, че грипът намалява, все повече пациенти – млади и възрастни, са приемани в здравното заведение с тежки усложнения, каза още д-р Вълчев.

Това е третият смъртен случай в пазарджишката болница, свързан с грипа. Освен 56-годишния мъж, преди това там почина и 2-годишно дете.