Старец чака 10 години дъщеря му да се върне

 

 

 

 

Сърцераздирателна история за старец от Тайланд сподели служителят на военно-въздушните сили на страната Порамет Мисомфол. На 30 януари човекът обядвал в кафене в Банкок и през прозореца видял един старец, седящ самотно на пътно ограждение.

Порамет разпитал работниците в близките магазини и така разбрал, че дядото е бездомен и седи на това място от десет години. „Помня, преди около десетина години едно момиче спря колата си, изведе дядото от нея и му каза нещо“, казва продавачка.

Според нея момичето е оставило стареца на същото място, на което той се намира и в момента. Първоначално никой не му обръщал внимание, но хората се притеснили, когато го заварили на същото място на следващия ден.

Той ни разказа, че дъщеря му е искала да поработи, затова се видяла принудена да го остави там. Човекът бил сигурен, че тя скоро ще се върне. Но на следващия ден, старецът отново бил там.

От този ден нататък продавачката давала малко храна на стареца. Самият Порамет се опитал да научи нещо повече от стареца, но той повтарял само една фраза: „Тя ще се върне скоро, тя ще се върне скоро“.

Най- вероятно за изминалото десетилетие и клошарския начин на живот, старецът е полудял. Порамет споделил историята в социалните мрежи, с надеждата, че така ще помогне на бездомния да намери дъщеря си.