10 супер прически, които правят чудеса – подмладяват и ни правят по-стройни:

 

 

 

След определена възраст дамите са склонни да правят какво ли не, за да върнат времето назад и да спечелят обратно младостта си – козметични процедури, а някои дори доброволно лягат под хирургичния скалпел.

А всичко е толкова просто – много често най-обикновена промяна в прическата е способна да направи чудеса с визията.

Днес ще ви покажем 10 такива прически, които са способни буквално да върнат времето назад, правят ни по-млади и по-стройни: Ето кратък списък с най-популярните „магически“ прически . Подмладяващи прически: Небрежни меки къдрици

небрежни къдрици

Този стил ще ви направи не само визуално по-млади, но и изглежда възможно най-естествено и женствено, подчертавайки достойнствата и скривайки недостатъците. В допълнение, меките къдрици отиват на различни видове лица, тази прическа е неизискваща към плътността и текстурата на косата, тя е най-подходяща за средни или дълги коси. Обърнете внимание: къдриците не трябва да бъдат малки, в противен случай ефектът ще бъде обратен.

Права коса с обем при корените

права коса с обем в корените

Можете красиво да “заблудите” възрастта, като добавите обем. За да не изглеждате прекалено ретро, обемът трябва да е в корените, а надолу кичурите да са идеално прави. Тук спокойно можете да разчитате на каскадната, ефирна и леко закачлива прическа на Дженифър Анистън – определено няма да загубите, защото това е на практика класика.

Асиметрични прически

асиметрична прическа

Друго важно правило: строго балансираните пропорции на прическите добавят възраст, а небрежното, асиметрично оформяне дава точно обратното. Те са не само много подходящи, но и постигат няколко страхотни неща: първо, такива прически наистина изглеждат младежки; второ – те ни дават индивидуалност и малко непокорен облик. Смело решение!

„Конска опашка“

конска опашка

Опашката е нещо, което никога не излиза от мода. Така тя работи за вас (и срещу възрастта) – за целта не я правете ниска и не твърде строга: просто прекарайте по косата си гребен, като освободите няколко кичура.

Боб и каре

боб и каре

Чудесен избор за всяка възраст са боб и каре. За най-добър ефект, придайте на прическата лека небрежност или асиметрия. Удълженият вариант ще направи визията свежа, допълнителният обем ще подчертае предимствата на лицето, а игривият стил ще даде правилното настроение. Тайната на „подмладяващите“ прически е разкрита!

Прически, които ни правят по-стройни:  Прическа на етажи

прическа на етажи

Ако сте щастлив собственик на дълга коса, обърнете внимание на градуираните или стъпаловидни прически – те визуално ви правят по-стройни. Този ефект се постига от кичури с различна дължина, които изтеглят лицето и скриват проблемните зони. Тази прическа ще ви позволи да я прибирате по различни начини, включително и на „конска опашка“, оставяйки хлабави няколко кичура.

Дълъг бретон

дълъг бретон

Да коригирате закръглеността на лицето ще ви помогне дългият скосен бретон под веждите – това ще измести акцента и ще придаде на лицето по-правилна форма. Друг вариант – бретон, дължината на който е малко над брадичката, разделен на кос път. Бъдете сигурни: бретонът не само скрива недостатъците, но и подчертава достойнствата.

Асиметрични прически

асиметрична прическа

Асиметрията е другар на слабото лице. Такива прически ще коригират формата и прекомерната закръгленост благодарение на падащите кичури и пътя отстрани. Между другото, пътят по средата в този случай обикновено е най-добре да се избягва.

Текстурно каре

текстурно каре

За любителите на средни и къси прически перфектно е текстурното каре. Дължината под брадичката или до раменете ще придаде овална форма на лицето. След като сте направили такава прическа, можете да оставите косата права, да й дадете обем или да я накъдрите – изборът е ваш!

Леки вълни

вълниста коса

Още един приятел на слабото лице са леките, обемни къдрици. Маша за къдрене или големи ролки за коса ще ви помогнат да ги направите. Завършете визията, като леко изправете косата с пръстите си, и се насладете на красивите линии на вълните, които очертават лицето ви.

Кой стил ви хареса най-много? Споделете в коментарите!