Доживотен затвор грози българин за убийство в Денвър

 

 

 

Доживотен затвор грози 39-годишния българин Михаил Петров от Денвър, който беше признат от местния съд за виновен за жестокото убийство на 24-годишно момиче, съобщава bg-voice.com.

Преди две години тялото на Шелби Уедърли е намерено изхвърлено в канавката на магистрала I -25.  По него имало огнестрелни и прорезни рани по ръцете. Жената имала дълго криминално минало, предимно свързано с притежание на наркотици и е трябвало да се яви в съда два дни преди да бъде открита мъртва.

Убиецът Петров е открит след като по дрехите и в колата му е намерена кръв от жертвата.  Той е арестуван в българския магазин в Денвър от полицаи, които са били там клиенти. Според показанията на продавачката Велина Христова, Михаил признал пред нея престъплението, което е извършил.

 

След задържането Петров отрича да е убивал Шелби и твърди, че изобщо не е познавал, а обвиненията са скалъпени.

Съученик от гимназията на убитото момиче обаче настоява,  че българинът и жертвата се познавали. „Надявам се той да си получи заслуженото за това, което е направил на Шелби“, казва Нейтън Роглай. Той разказва, че преди е вземал наркотици и познава Петров.

„Той винаги имаше оръжие в себе си. Беше готов на всичко, за да вземе повече наркотици или пари“, разказва пред местен тв канал Нейтън. Според него Шелби вероятно е дължала пари на Петров за дрогата, която той й е дал на версия. Но според него вероятно има и други, които са помогнали на българина за убийството.

Петров има дълго криминално досие – арест за оръжие през 2004 година в Лаример Каунти, грабеж, обир и побой. Той е прекарал известно време в затвора в Колорадо, но е бил освободен на 3 юни 2017 година. Присъдите му били за измама, кражба и обир с взлом.

Присъдата на Петров за убийството на Шелби Уедърли ще бъде произнесена на 30 април. Очаква се да бъде доживотен затвор без право на обжалване, категорични са медиите в Денвър.