Запознайте се с най-откачената двойка на земята

 

 

Днес насочваме вниманието ви към двойка, която заслужено може да бъде определена като една от най-странните на Земята. Жената се казва Мириам и е на 34 от Холандия, а мъжът Питър е на 64 от Нова Зеландия.

Двамата се запознават преди близо 12 години в Индия и след като помежду им пламва страстна любов, те решават да продадат домовете си и с почти всичките си материални притежания започват да кръстосват света, живеейки като номади.  Те не се задържат за дълго на нито едно място и не живеят в апартамент под наем, хотел или хостел, а под открито небе. По последни данни двойката е у нас, в Родопите – най-новата спирка от странстването им по света, характерно за номадския им начин на живот.

Именно сред красотата на Родопите се осъществява срещата  между двойката и телевизионен екип от предаването Channel 5. Пред интервюиращите Мириам и Питър без притеснение разказват своята история. Младата дама е билa професионален атлет, но се отказва от спорта и решава да обиколи света.

Среща се с Питър в индийски град, когато е едва на 22 години. Самият мъж попада там по сходно стечение на обстоятелствата. Работи като лектор и подготвя докторантура по екология, но в един момент решава, че уседналият начин на живот го ужасява. „Плашеше ме перспективата животът ми да мине на бюро и само да гледам света наоколо през прозорец, вместо да го опозная.“

Затова той напуска работата си и започва да пътува. „Най-освобождаващото нещо, което съм правил, е отказът ми от монотонния начин на живот. Най-добрият избор, който взех е да се откажа от него, да продам къщата и да отида на летището с една раница на гърба си“, искрен е Питър.

7 правила на перфектната целувка Пред репортерския екип двойката разкрива и как точно живее. „Мириам ловува, а аз готвя дивеча“, признава Питър.

„Отгледана съм като вегетарианка, така че първоначално ми бе трудно да се пречупя и да убивам животни. Трябваха ми около две години да се науча да ловувам. Но днес гледам на това като много освобождаващо изживяване“, споделя 34-годишната дама. А на въпроса как поддържат хигиената си на ниво в гората, Мириам разкрива, че се намират начини и косата си, например, мие със собствената си урина.

Двойката споделя още, че това, че живеят в планината, не значи, че при нужда не посещават малки магазинчета в градчетата в Родопите. Като с усмивка на лице Питър разкрива, че с изненада е открил, че дори и да са на места, откъснати от цивилизацията, те предлагат радости за небцето като сладолед. Интересно ни е да разберем, дами – какво мислите за двойката и изборът им да се откажат от оседналия начин на живот и благата на развитата градска култура?