Изумителна история! Разорена майка купи „стъклен“ пръстен за 10 паунда, оказа се 26-каратов диамант …

 

 

 

 

Закъсала за пари майка откри, че цели 33 години е кътала в дома си истинско съкровище. Преди години тя купила от гаражна разпродажба „стъклен“ пръстен за 10 паунда.

Оказало се, че се е сдобила с диамант за 740 000 паунда, съобщава „Сън“. 55-годишната Дебра Годард пазила пръстена цели 33 години, докато майка ѝ не изгубила всичките си пари, измамена от роднина. Тогава Дебра занесла пръстена на бижутер да го оцени, надявайки се, че може да му вземе поне 750 паунда.

Дебра, която се занимава с благотворителност е и е била приемна майка на повее от 20 деца, с изумление разбрала, че притежава диамант 26,27 карата. След като той бил продаден на търг, тя спечелила 470 000 паунда. „Когато отидох при бижутера, той почти припадна и каза: „Знаеш ли какво е това? Това е диамант“. Стоях будна цяла нощ, гледайки го и чудейки се какво да правя“, споделя тя. Занесла го в аукционна къща „Сотбис“, където потвърдили стойността му.

„Оказа се, че е почти съвършен. Това е карма за всички лоши неща, които се случиха в живота ни и за това, че майка ми беше напълно ограбена“, добавя Дебра. След като се видяла в пари, тя започнала да глези 72-годишната си майка. Завела я на почивка в Барбадос, на концерти на Том Джоунс и Селин Дион в Лас Вегас, купила ѝ скъпо кожено палто.

„Парите не са важни за мен“, казва Дебра, която все още живее в Западен Лондон. Тя е основала фирма за стари бижута, в която следят гаражните разпродажби за нови находки. Написала е и книга за преживяванията си. „Доброволно се занимавам с деца, избягали от вкъщи. Ако тази книга изкара пари, искам тя да отидат за тях и за младежките лидери“, казва Дебра.