Той иска да бъде един от нас! Хората обаче го наричат „извънземно“…

 

 

 

Не може да се отрече, че външността оказва огромно влияние върху живота на човека. Но ние не избираме как ще се родим. Аншу Кумар, роден с рядко заболяване, може да се съгласи с това.

Поради нея той често бива наричан извънземно. Но тази уникалност, за съжаление, не му носи щастие. Повече от всичко друго, човек иска да изглежда като обикновен човек.

„Извънземният“ идва от Индия. Анш Кумар, който стана известен в целия свят заради уникалния си вид, е само на 21 години. Той живее със семейството си в Индия, а лекарите не знаят как да му помогнат. Местните хора му се присмиват и го наричат пришалец заради неестествено голямата глава и широки очи. Поради липсата на пари, Аншу не може да премине пълно изследване, за да определи причината за появата на неговата аномалия.

Местните лекари смятат, че причината е синдрома на Якобсен. Това е рядко вродено заболяване, което се дължи на анормално разделяне на хромозомите. Заради него Аншу не може да се движи нормално и дори да стои. Уголемената глава също прави човека почти напълно плешив.

Малка част от косата му расте само в областта зад ушите и врата. Житейските трудности на Аншу са свързани с това, че е роден в бедно семейство, така че той трябва да работи, за да се издържа. За един месец той успява да спечели само 50 паунда (около 4300 рубли), така че не може да си позволи да отиде при квалифициран специалист, който да разбере точната причина за появата на аномалията му.

Местните хора не подкрепят човека, напротив, присмиват се на странния му вид и го наричат извънземно. Аншу твърди, че по някаква причина хората се страхуват от него и се опитват да го избегнат. Но той се опитва да пренебрегне техните подигравки, макар да признава, че го разстройват и обиждат. Аншу мечтае за нормален живот, така че сега той се опитва да получи финансова помощ от правителството на Индия, за да се види с лекар. Той не губи вяра, че има специалист в света, който може да му помогне. В бъдеще Аншу мечтае да се ожени и да създаде семейство.zdrve.to