Нова брутална измама с ТЕЛК от цигански кланове в Ямбол! Общото помежду им е шокиращо!

 

 

Хора, които получават инвалидна пенсия заради тежки увреждания, всъщност работят в строителството или са избягали на гурбет.

В ромската махала в Ямбол на всяка улица, през две-три къщи, живеят хора с ТЕЛК, предаде bTV.

От там посетиха адресите, където са болните с висока степен на инвалидност.

Една от тях е Вяра Янкова. Според експертното решение от ТЕЛК жената е след тежък инфаркт и се движи трудно.

Вяра Янкова, инвалид с ТЕЛК, обаче твърди, че „няма такива работи”.

„Здрава съм напълно „, категорична е Вяра. За ТЕЛК жената е  инвалид от септември миналата година, но тя твърди, че не знае.
„Не, няма такива работи, може би грешна информация ви дадоха … Здрава -права съм, 10 години съм работила, заради сина си останах да гледам децата, иначе още щях да работя”, казва още Вяра.

На съседната улица е друга жена с ТЕЛК -75% инвалид след мозъчен инфаркт, както е записано в експертно решение от април 2018 година. Според съпруга й обаче тя работи в чужбина.Заминала е за Германия преди една година.

На въпрос какво работи в Германия жена, която според ТЕЛК куца с единия крак и върви с бастун, мъжът й забравя, че я познава.

Най-зле според експертиза от ТЕЛК е 55-годишен мъж на следващия адрес. В решението е записано, че освен с бастун се движи и с придружител дори на къси разстояния. На място е жена му.

През март миналата година ТЕЛК комисията му дава 95 % инвалидност отново с диагноза мозъчен инфаркт. Жена му разказва, че е строител и дори в къщи не оставал без работа.

Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията-болница „Свети Пантелеймон“ в Ямбол.

Председател на ТЕЛК комисията е неврологът д-р Радостин Иванов,чиито подпис стои под спорните документи.

На въпрос как хора с 75% и 95% ТЕЛК работят по строежите или в чужбина той заявява: „Може да се е възстановила след няколко месеца, инсулта може да е бил 5-6 месеца преди явяването ….”.

Лекарят твърди,че експертизите му са точни и хората са получили внезапно подобрение.

Мнението на невролог извън, който е извън системата на ТЕЛК, обаче е друго. За доктор Димитър Брънков чудотворното изцеление на пациенти с подобна анамнеза е невъзможно.

„И без да съм невролог щом пише тежка степен, той няма да може да работи, не знам той сигурно няма да може да си сготви в къщи, а не да работи като строител …Тук пише първа група,как ще работи, след като пише тежка парализа „, посочва д-р Брънков.

Голяма част от решенията на ТЕЛК комисията към ямболската болница са без епикриза,но според председателят й тя не е задължителна .Всеки ден оттам минават средно по 30 души.