В капана на ало апашите. Говори ужиленият с 91 бона архитект ВИДЕО

 

 

71–годишният архитект Светослав Стоилов дал на ало измамниците 91 540 лева, защото бил убеден, че участва в полицейска операция за тяхното залавяне. Това разказа пред TrafficNews.bg съкрушеният мъж, който едва вчера осъзнал какво му се случило.

Мошениците му позвънили на 25 януари и се представили като служители на ДАНС и полицията. После го убедили, че се нуждаят от неговата помощ, за да бъде заловена банда ало измамници.

Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и над 90 000 лева, които изтеглил от банка. После по предварителна уговорка прибрал в плик парите и бижутата и ги оставил до паднало дърво в близката градинка до Транспортна болница.

В един момент измамниците започнали да го заплашват. „В един момент ставаше въпрос не само за парите, а за живота ми“,  заяви възрастният мъж. Той притежава още няколко имота в столицата, а мошениците се опитали да го накарат да им прехвърли апартамента, в който живее.

Сега Стоилов се надява измамниците пак да се обадят, за да бъдат заловени след като във вторник е разказал цялата история на полицията. Този път истинската.

Вижте разказа на измамения архитект:

От началото на 2019 г. в София всеки ден има заявени между 1 и 2 телефонни измами, съобщи главен инспектор Иво Величков от „Криминална полиция“ към СДВР. Според него измаменият пенсионер е разбрал, че е жертва на измама след репортаж по медиите.

„Искам да кажа, че полицията, прокуратурата и другите държавни институции не искат пари по телефона“, посочи Величков. Той предупреди потенциалните жертви на телефонни измами да не се притесняват от закани на мошениците за физическа разправа.

СДВР продължава да издирва  мошениците, измамили архитект Стоилов.