Иви започна да ревнува бясно гаджето си, а по-късно разбра, че това е първият симптом на много коварна болест

 

 

 

Когато постъпваме по различен начин, обикновено виним за действията си времето, лошото си настроение или околните. Тази история обаче е доказателство, че понякога е добре да потърсим лекарска помощ. 

23-годишната Иви Мур от Сайрънсестър, Югозападна Англия, никога не е подозирала, че спокойният й живот може да се обърне с главата надолу. Всичко започнало напълно невинно, когато през 2015 г. Иви внезапно осъзнала, че започва да изпитва бясна ревност и параноя, щом приятелят й започне да говори с някое момиче.

 

Тези чувства били необичайни за нея и не знаела как да се справи с тях.

Състоянието й обаче започнало рязко да се влошава и един ден Иви легнала болна с висока температура. Тъй като приятелят й не си бил вкъщи, тя се обадила на родителите си. Те взели решение да си я приберат у дома и направили много добре, защото младата жена започнала да припада.

В болницата се наложило лекарите да я поставят в изкуствена кома, а когато Иви отново отворила очи, казала, че е посланик на Бога и се е спуснала от небето. Това много изненадало всички, защото  британката не била религиозна.

 

Иви не помнела нищо и първоначално дори не разпознала близките си. Един ден дори направила опит да скочи през прозореца на болницата, защото решила, че е птица и може да лети.

Когато я изписали, не й станало по-леко. До нея непрекъснато трябвало да има човек, започнала да изпитва страх да излиза навън и да й се привиждат различни неща. Веднъж се събудила посред нощ, уверена, че майка й е умряла.

Наложило се отново да бъде приета в болница. След двуседмични изследвания лекарите най-сетне установили на какво се дължи състоянието й. 23-годишното момиче имало енцефалит – възпаление на главния мозък, който развила след ухапване от кърлеж.

Болестта превърнала лъчезарното момиче в напълно друг човек. Приятелят й не успял да понесе случващото се и я оставил.

 

„Болестта наистина ме промени и си мисля, че се превърна в прекалено голямо изпитание за връзката ни“, казва Иви.

След 9 седмици лечение в болница и 18 месеца рехабилитация Иви успяла да се върне към нормалния си начин на живот. Медикаментите, които приемала, не се отразили много добре на външния й вид и тя качила 39 кг.

 

Две години по-късно младата жена започнала да се чувства по-добре, намерила си работа и нов приятел. В Снапчат открила бившия си приятел от училище Джордж.

На първата им среща тя му разказала за заболяването си, а той я успокоил, че ще се справи с това.

„Понякога ми се струва, че съм странна, но Джордж не спира да ми повтаря, че съм страхотна и мога да се справя с всичко. И наистина, от думите му ми става по-добре“, споделя Иви.

Джордж не спирал да подкрепя Иви и да се грижи за нея и след половин година двамата заживели заедно. Сега всичко в живота на младата жена е наред, а кошмарът е останал зад гърба й.