Нелеп инцидент преобърна живота на 135-килограмовата Доминик на 180 градуса и я превърна в… (СНИМКИ)

 

 

 

Пухкава американка от Лос Анджелис успя да свали близо 70 килограма от теглото си и се превърна в професионален модел.

Цял живот Доминик Монтгомъри мечтаела да дефилира по модните подиуми, но от 5-годишна започнала да страда от хранително разстройство. Момичето постоянно преяждало и въпреки това непрекъснато било гладно. Ученическата й униформа била с няколко размера по-голяма от тази на съучениците й, а децата не спирали да й се подиграват.

Доминик много тежко преживявала подигравките. Тя не спирала да се подлага на диети, но нито един хранителен режим не довел до желания резултат.

В един момент младото момиче се предало и започнало да яде каквото му попадне.

 

„Приемах минимум по 5 000 калории дневно. Много често ядях в колата, за да не ме гледат другите хора. Направо се ненавиждах“, признава тя.

 

 

На 19 години Доминик вече тежала 135 килограма. Веднъж, когато отишла на плаж с приятелки, с мъка излязла от океана, защото имало прилив, а тя била прекалено тежка. Приятелите й не успели да й помогнат и Доминик едва не загинала. Разминавайки се на косъм със смъртта, тя решила, че ще се вземе в ръце и този път ще се избави от излишните килограми.

 

За 4 години успяла да свали 70 килограма. Тя се отказала от храната, предлагана в заведенията за бързо хранене и започнала редовно да посещава фитнеса.

След това обаче се сблъскала с друг проблем – увисналата кожа.

За да събере средства за операция, тя основала собствена фирма, която се занимава с разработване на програми за отслабване и тренировки.

 

 

През октомври миналата година Доминик успява да сбъдне детската си мечта и да дефилира на подиума по време на Седмицата на модата в Лос Анджелис.

Съвсем скоро й предстои да участва в дефиле на Седмицата на модата в Ню Йорк. А другата й мечта е да стане модел на Victoria’s Secret.