Поклон! Eто го! Димитър Костадинов от село Ново Делчево! – Героят, който загина в мъглата и спаси с живота си десетки в жестоката катастрофа край Сандански

 

 

 

Това е 54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево, който загина в зверската верижна катастрофа на АМ „Струма“ между Сандански и село Дамяница вчера сутринта, премазан от камион, докато се опитвал да предупреди останалите шофьори да внимават, че има катастрофа….

Костадинов излязъл в гъстата мъгла на пътното платно и започнал да маха срещу идващите коли,за да предотврати последващ сблъсък и предупреди шофьорите да намалят скоростта си,съобщава struma.com.

Но за кратко! Водач на камион не го видял и го премазал.

Убил го в мъглата- на място. Димитър Костадинов загина ,за да спаси десетки пътуващи, от още по-тежки последствия в една от най-жестоките катастрофи, ставала на територията на област Благоевград. 14 ранени и 1 загинал, е черната равносметка от кървавия сблъсък на 25 автомобила, 2 автобуса и микробус,които се нанизаха един в друг и се наложи да режат ламарини, за да спасяват ранените.

Но Димитър Костадинов,който от добро сърце излезе на пътя, загина. Изненадващо и нелепо. Изпратен от близките си на работа в мебелна фабрика в Сандански, той при семейството си в края на работния ден вчера. Трагедията е голяма.

Съселяните му ,колегите му и най-вече неговите близки и семейството му са в шок. Покрусени! Митака, както всички го наричат и със смъртта си доказа, че е изключително добър човек.,казват тези, които го познават. Колегите му останаха вцепенени от черната вест.

Минути преди това приятелят му от работата му го чул по служба. Бил весел,разказват хората в Сандански . Минути по – късно научили, че именно той е загиналият в катастрофата.

Вчера десетки семейства преживяха най-големия кошмар в живота си. Гледайки смазаните до неузнаваемост коли,разтреперани майки, бащи, съпруги и съпрузи издирваха ранените. Трепереха за живота им. Пълен кошмар бе вчерашната катастрофа.

Пътят бе осеян с кръв и ламарини. Кошмарна гледка ,жестоко преживяване за ранените и техните близки, за полицаи,лекари,огнеборци и всички станали свидетели на жестокия сблъсък. А за близките на Димитър Костадинов това бе най-черният ден в живота им. Поклон пред паметта на този герой. Димитър Костадинов от Ново Делчево на 54 години!