Туристка прекара травмираща година в египетски затвор, ето какво разказа…

 

 

Британка прекара повече от година в египетски затвор, след като се опита да внесе в страната болкоуспокояващи за съпруга си, който е родом от Египет, предава Mirror.

34-годишната Лора Плъмър била осъдена и вкарана зад решетките в края на 2017 г. В телевизионното предаване „Добро утро Великобритания” Лора казала на приятелката си, че чантата с лекарствата ѝ е дадена от приятел и не е проверила какво има вътре. Когато пристигнала на летището в Хургада, полицията я обискирала и открила в чантата ѝ 290 таблетки трамадол и няколко таблетки напроксен.

„Дори не мислех за това. Когато Дона ми даде тази чанта, не проверих какво има вътре. Нямах представа какво наистина има там“, спомня си за преживяния страх Плъмър.

Тя разказа за ужасите, които ѝ се наложило да преживее в затвора. Според англичанката там имало само 84 легла за 200 жени и тя трябвало да спи до тоалетната чиния на пода.

„Всеки ден имаше битки. Видях дори жени, измъчвани с пръчки“, спомня си с ужас Плъмър. „Толкова се радвам, че се върнах у дома. Просто се нуждая от двуседмична ваканция и нормална баня“, добавя тя.
Плъмър била осъдена на лишаване от свобода за срок от три години, но в крайна сметка прекарала 14 месеца в затвора. След като я освободили преждевременно, Лора била незабавно изпратена на летището и след 14-те месеца затвор не успяла да види съпруга си, който все още е в Египет. Тя разказва, че заради ужаса в близко бъдеще не е готова да се върне в Египет, за да го види