Майка забрави да дръпне ръчната и колата с детето падна вътре в пропаст край река Дунав

 

 

Автомобил с момче на 2 години полетя в 10- метрова пропаст край река Дунав, но по като по чудо детето остана невредимо.

Колата била паркирана на стръмен участък в района на Университетската болница „Канев“ в Русе от майката на момчето. Тя отишла до здравното заведение, но забравила да дръпне ръчната спирачка.

 

Изведнъж колата потеглила на заден ход по ската и спряла в храстите и дърветата, само на метри от жп линия. Момчето било извадено от колата невредимо от собствената му майка и от свидетел на инцидента, който се притекъл на помощ.

„Жената дойде ужасена и започна да звъни по телефона за помощ. Не след дълго екипите пристигнаха, но детето вече беше изкарано навън от един мъж, който случайно бе на мястото, и майката“, разказа русенецът Роберт Спасов пред monitor.bg.

От областната дирекция на МВР съобщават, че сигналът е подаден в 12.30 часа. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ.

„Видях как колата премина пред мен, прескочи бордюра и пропадна по ската. След него бягаше жена“, каза 55-годишният Ивайло Кьосев, който станал свидетел на инцидента.

„Слязохме долу с майката, извадихме детето и заедно се изкачихме“, разказа още Кьосев.

Детето все пак било откарано за преглед в Спешното отделение на болницата.

Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов, който бе на мястото на инцидента, благодари на Ивайло Кьосев за помощта, която е оказал.

Кран изтеглил колата на пътя, което наложило движението на влаковете временно да бъде спряно.