Стайко Стайков е откаран по спешност в болница в тежко здравословно състояние

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, не се яви днес в Апелативния специализиран наказателен съд, където се гледа искането на прокуратурата да се измени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“, предаде БНТ.

„Той няма физическа възможност да дойде, тъй като от 36 часа поддържа висока температура с неустановен произход“, съобщи адвокатът му Димитър Вълчев. Миналата седмица Стайко Стайковбе пуснат под домашен арест. На 5 февруари той е бил хоспитализиран в болницата, след като в 13:30 часа е бил прегледан от екип на бърза помощ.

Час по-късно наблюдаващият делото прокурор Ангел Кънев дал разрешение младият мъж да остане за лечение в „Света София“. Защитата на сина на Миню Стайков поиска жалбата му срещу мярката „домашен арест“ да бъде разгледана при закрити врата.

„Стайко Стайков не желае здравословното му състояние да бъде обсъждано и да става обществено достояние“, поясни адвокатът му. Апелативният спецсъд уважи искането и в момента заседава в зала 4 само в присъствието на двама адвокати и на прокурор Пламен Марков, уточнява Канал 3.

Осем лекари ще изготвят експертиза, след като прегледат сина на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко Стайков. Това реши състав на апелативния спецсъд на закрито заседание. По делото вече бе приета една експертиза, но прокуратурата е поискала разширено изследване. В заключението вещите лица трябва да кажат дали здравословното състояние на Стайков-син позволява да остане в ареста или ще му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.