Новата Кончита Вурст или едно момче извън рамките

 

 

През последните дни Билал Хасани влезе във всички големи медии, след като бе избран да представи страната си на финала на „Евровизия“ в Тел Авив тази година

Билал Хасани се ражда на 9 септември през 1999 г. в Париж. 19-годишното момче е от смесен произход, има марокански корени, което обяснява името му.

През последните дни Билал влезе във всички големи медии, след като бе избран да представи страната си на финала на „Евровизия“ в Тел Авив тази година. Причината да предизвика толкова голям интерес са външният му вид, неговата сексуална ориентация както и фактът, че мнозина го нарекоха „новата Кончита Вурст“.

Извън рамките

За първи път Билал се сблъсква със славата на 15, когато участва в известното телевизионно музикално риалити The Voice Kids. Тогава той изпълнява именно песен на Кончита – Rise like a phoenix, с която спечели „Евровизия“ през 2014 г.

Хасани не стига до финала в предаването, но оттогава започва да прави музика и да публикува видеа в интернет.

Към днешна дата той има огромна маса почитатели – 800 хил. последователи в You Tube и над 400 хил. в Инстаграм.

Безспорно най-голям интерес предизвиква преди две години, когато излиза извън рамките на общоприетото и с видео в интернет съобщава, че е бисексуален.

В Туитър Билал споделя песен, която сам е написал, със заглавие Hold your hand („Държа те за ръка“) и с думите „Благодаря, че ме приемате“.

Както вече отбелязахме, огромен интерес Билал Хасани предизвиква с външния си вид. Когато кандидатства за „Евровизия“ критиците го наричат „Арабин с перука“.

Действително перуките на изпълнителя го правят толкова атрактивен. Но различността може да се превърне в пречка по пътя към успеха.

В интервю за сп. Billboard миналата година Хасани споделя, че френските музикални лейбъли не го приемат, защото е твърде различен, за да бъде успешен.

„Опитаха се да ме накарат да изглеждам като поп звезда в стила на Джъстин Бийбър. Нямам против, може би ще е готино, но аз винаги съм се борил срещу това. Така че попаднах в черния списък“, коментира младият изпълнител.

Критики, обиди, заплахи…

Билал Хасани получава огромен хейт и в социалните мрежи. Организации, занимаващи се с борбата срещу хомофобията, съобщават, че за кратък период преброили повече от 1500 обидни, дискриминационни или заплашващи туитове, свързани с неговата сексуална ориентация и външен вид.

Момчето дори получава смъртоносни заплахи заради участие в Израел.

Отговорът на Хасани

На Евровизия Билал ще изпълни песента Roi, което в превод означава „цар“. Относно безпощадните критики по негов адрес, Билал Хасани смята, че изборът му за представител на Франция на престижния музикален конкурс „Евровизия“ е достатъчен отговор на хейтърите.