56-годишна американка изпадна в безсъзнание и се събуди на 18 години (СНИМКИ)

Американка изпадна в безсъзнание, а когато отново отвори очи, сякаш някой бе изтрил с гумичка последните 40 години от живота й. 
Във фаталния ден Ким Харис била на църква. А когато излязла на улицата, внезапно й станало лошо.

Жената почувствала силна болка и й причерняло пред очите. Тя се обадила на съпруга си, който й забранил да се качва на колата и я накарал да помоли приятелка да я откара в най-близката болница, пише ladbible.com.

В здравното заведение Ким изпаднала в безсъзнание. А когато отново отворила очи, била на 18 и тъкмо приключвала с училището. И  не можела да разпознае никой от близките си.

“Излязох от училище и отидох до колата си, току-що бях издържала изпитите си… Една сестра ме попита: „Знаеш ли коя е годината?“. Казах й: „Да, госпожо, сега е 1980 г.“, разказа Ким Харис.

Жената не разпознавала нито един свой роднина. Съпругът й, децата и внуците за нея били чужди хора. Освен това Ким, която мислела, че е на 18 години, с голямо нетърпение чакала родителите си, които били починали преди години.

Лекарите се затруднили много при поставянето на точна диагноза. Специалистите решили, че американката има транзиторна глобална амнезия, при която вероятността спомените да се върнат обратно, е минимална.

„Чувствах се изгубена и не спирах да чакам да дойдат мама и татко. Не знаех нито кой е Доналд Тръмп, нито Барак Обама, нито Бил Клинтън”, казва още тя.

Ким признава, че много неща я шокирали – от отражението й в огледалото до чудесата на съвременните технологии. В света на компютрите и мобилните устройства, трябвало да започне да учи всичко отново. Предстояло й и да се „запознае” с близките си, които не спирали да я подкрепят и да се надяват на чудо.

„Имаше толкова много болка, но мъжът ми и подкрепата, която ми оказа семейството, ми помогнаха да премина през това. Може би някога спомените ми ще се върнат, а може би – не. Приемам всеки нов ден, бавно складирам имена и лица, уча се да живея в 2019 г.”, споделя още Ким.