500-годишни находки, намерени в таен склад в древен австрийски замък, преобръщат цялата история (СНИМКИ)

Когато стане въпрос за история има много загадки, които и до ден днешен не са разгадани. Преди време ви разказахме една любопитната история на 103-годишни гащи на девствена булка от Свиленград.

Сега обаче ще поговорим за едни открития, направени в замъка Лангберг, намиращ се в Източен Тирол.

Намерените неща са на повече от 500 години. Те били открити в скрит склад, който през годините бил неотварян.

И макар да е минало толкова много време, то намерените неща са доста добре запазени.

500-годишните находки тотално могат да преобърнат историята.

Но какво толкова е било намерено в скрития склад в замъка Лангберг?

Най-вече модната.

Констатациите на съвременните учени разкриват нови знания и ни принуждават да променим идеите си за света около нас. Откритието, направено в Австрия, подтикна модните историци да преразгледат своите виждания за появата на женско бельо.

Намерете в древен замък
Американката Мери Фелпс Джейкъб влезе в историята на женските дрехи. Тя е призната за изобретението на прототипа на модерния сутиен, тъй като тя е първата, която е получила патент за нея през 1914 година. Преди това жените трябваше да носят корсети, което им причинявало много неудобства и в някои случаи провокирали здравословни проблеми.

Изобретяването на Мери беше голямо откритие. Жените оценяват предимствата на лекия сутиен в сравнение с обемистия корсет. Но наистина ли Мери е била пионерката в тази област?

Неотдавнашно откритие, направено в древен замък в Австрия, доказва, че сутиените не са измислени през 20-ти век, както се смяташе по-рано. Възрастта на прототипа на модерен сутиен в Австрия е на повече от 500 години!

Бельо преди 500 години
В замъка Лангберг, намиращ се в Източен Тирол, е направено невероятното откритие.

В скрития склад бе намерен сутиен, чиято възраст вероятно е на повече от пет века! Въпреки че бельото е оцеляло до нашето време не е в първоначалното си състояние, очевидно е, че то има сходства с модерни елементи на женски гардероб.

Заедно със сутиена бяха намерени бикини със следи от дантела. Това показва, че хората са се грижили не само за комфорта си, но и за привлекателността на бельото, което носят.

Беше намерено и друго бельо, но учените все още не са установили за кого е предназначено – за жени или мъже.

Тези необичайни находки отново потвърждават, че историята е пълна с мистерии, които човечеството все още не е решило.