Ексклузивни разкрития за издирвания бизнесмен от Айтос, избягал с дъщерята и внучето на Кокала

Обявеният за общонацонално издирване от МВР Валентин Теофилов Чаушев, на 37 години, се е укрил в родопския град Доспат.
За това алармира Флагман, позовавайки се на свой източник, който имал точна информация и за човека, с чиято кола Чаушев, любимата му Павлета и 5-годишното й момиченце са били транспортирани далече от Бургас след екшъна със стрелбата по колата на 6 февруари  привечер.

Тогава Чаушев помля полицейски автомобил и опита да прегази  двама униформени в жк „Изгрев”, управлявайки ситроен-четворка, собственост на любимата му жена. Тя и детенцето й са били вътре, когато полицаите правят блокада, за да арестуват за поредица от престъпления крими героя, намиращ се от 4 години насам в Айтос с официалната си съпруга Таня и 5-годишното им момченце, които е зарязал, за да се укрива в Бургас с Павлета. Полицаите смятат, че именно той е сложил фалшиви регистрацонни номера на колата на Павлета, за да не бъдат откриваеми за МВР.

Павлета и детенцето й се прибраха във вторник през нощта в Бургас след огромния шум, който вдигна баща й Хрисимир Колев-Кокала от Айтос, разстроен, че след побягването й с Чаушев на 6 февруари, тя и внучето може да са в беда.

По данни на МВР, Чаушев е роден в Мадан, но по наши канали родителите му живеели от много време в Доспат, където той е пораснал. Местните хора разказват, че  се преместил в Айтос, защото името му в Доспат през последите години не било особено добро, предвид криминалните му прояви и престой в ареста за разпространение на наркотици. Даже се носи слух, че баща му Теофил починал преди да е навършил 60 години през есента на 2017 г. , след като се разболял тежко от развалената репутация на сина си.

Във фейсбук профила на Валентин Чаушев пише, че е завършил УНСС. В Айтос през първата година той създал впечатление за умен  и коректен, но това не траело дълго. Павлета, която е завършила висшето си образование във Варна и била много богата покрай печелившия бизнес на баща си, буквално била превзета от „чара” на криминалния герой. Тя зарязала мъжа си заради Валентин,  детенцето им  било едва на две годинки, когато си тръгнала от него и това било ясно на целия град. Изоставеният зет на Кокала изживял много тежко загубата.Той работел в Ирландия, където се поболял от мъка, сега бил с лоша диагноза и тредно се възстановявал.

Още в първата нощ след стрелбата в бургаския жк Изгрев и бягството на Чаушев и Павлета Колева, човек със собствен автомобил ги закарал до Доспат. Наблюдава се дома на майка му, но засега няма индикации Чаушев да е там.