Скандален слух за Митьо Очите шета из българския и турския ъндърграунд

 

 

Присъствието на Димитър Желязков – Митьо Очите, в списъка с издирвани български гангстери на сайта на Интерпол отдавна е породило абсурдния слух в ъндърграунда, според който несебърският наркобос е бил освободен тайно от затвора „Малтепе“ от властите в Истанбул, тъй като родните компетентни органи не предоставили необходимите доказателства, че той е въртял престъпна дейност. Това пише в. „Уикенд“.

„Този слух е несъстоятелен и неправдоподобен. Желязков е настанен в затвора „Малтепе“ от 5 август и оттогава не е излизал оттам. Екстрадицията му се бави заради специфичното законодателство в Турция – там освен съдът и администрацията на президента Ердоган трябва да разреши предаването му на българските власти. В началото на седмицата от президентството най-после са разписали предаването му“, коментира пледставител на прокуратурата.

Според говорителя на главния прокурор – Румяна Арнаудова Митьо Очите ще ни бъде предаден на 15 февруари, петък, при засилени мерки за сигурност.

Вследствие на лошите условия Желязков е отслабнал с 15 кг и е станал кожа и кости – признава съратник на несебърския мафиот.

Според думите му турските надзиратели не допускали свиждания с негови близки, разрешавали само свиждане с адвокат, който предавал колетните пратки от съпругата му Антигона. Тъмничарите обаче упорито задържали и медикаментите, необходими за Митьо Очите за нормално функциониране на бъбреците му.