Жена влезе в болницата със силни коремни болки, а когато отвори очи остана потресена ….

 

 

Британка разбра, че е била бременна, когато в болницата прегърна новороденото си бебе, съобщава The Mirror. През април 2018 г. Лиса Дйеви е приета в болница в много лошо състояние с подозрения за чревна инфекция.

27-годишната жена нямала представа, че е бременна. Тя се оплаквала от гадене, повръщане и коремни болки.  При прегледа лекарите открили, че стомахът й е подут, но решили, че това се дължи на инфекцията. При прегледа с ултразвук обаче станало ясно, че учителката е бременна в 26-ата седмица.

Лекарите й диагностицирали много рядко и опасно усложнение –  HELLP-синдром. Състоянието на пациентката се влошавало рязко, органите й започнали да отказват. Наложило се специалистите да действат бързо и спешно да извадят бебето с цезарово сечение. Операцията преминала успешно и майката и бебето били спасени.  А младата британка разбрала, че е била бременна, едва след като дошла в съзнание в болницата. „Не можех да повярвам.

Работех по 80 часа в седмица, носех тежки кутии… Нямах никаква представа, че съм бременна, нямах никакви симптоми”, признава тя. Случи се! Роди се първото бебе след присаждане на матка от починал донор (СНИМКА) Лиса кръстила бебето си Даниел – в чест на медицинската сестра, която се грижела за нея в болницата. 10 месеца след раждането и майката, и рожбата й се чувстват добре.