Горещи разкрития за наглия банков обир в столицата!

Маскиран мъж успя да обере банка с лют спрей и да избяга пред очите на десетки свидетели.
Екшънът се разигра вчера около 8.30 ч. в столичния квартал „Сухата река“. Бандитът си избрал клона на оживената улица „Александър Екзарх“.

Извършителят влязъл около 30 минути след като служителките отворили. Вътре работели 2-3 касиерки и охранител пенсионер. На вратата гардът тръгнал да казва на посетителя, че не може да влиза с маска на лицето, но бил напръскан с лютивия спрей, съобщава „Телеграф“.

Освен флакона, обирджията носел и пистолет, за който към момента не е ясно дали е бил боен, газов или бутафорен. Старшата касиерка сложила в плик парите, които били извън трезора, предвидени за работа с клиенти през деня, и ги дала. Секунди по-късно бандитът излязъл от клона и хукнал да тича пеша по улицата в посока „Ботевградско шосе“, обясниха свидетели.

Въпреки че по време на престъплението имало десетки свидетели по улицата, никой не обръщал внимание на тичащия с маска мъж. „Сутринта валеше сняг и беше студено, използвал е момента, че няма да се набие на очи, ако има маска пред лицето“, посочиха опитни криминалисти. Екипите на полицията дошли изключително бързо.

През това време охранителят влязъл в съседната аптека, която също отваря в 8 часа като банката. „Човекът дойде при мен и поиска капки за очи, защото много му лютеше. Тогава разбрах какво се е случило“, разказа младата фармацевтка. Тя добави, че и аптеката и банката имат камери, но снимат само вътре в помещенията.

Предстои да бъдат разгледани записите от хранителните камери, за да се провери дали не е влизал в клона да го огледа като клиент преди престъплението. Криминалисти вчера търсиха отпечатъци по входната врата на клона, както и записи от охранителни камери на различни обекти в квартала.