Какво стана със зъбите на студент, който пиел енергийни напитки половин година (СНИМКИ)

 

 

Всеки знае, че излишната захар е вредна за тялото, но рядко се замисляме в кои продукти, които използваме ежедневно, нейното количество е твърде голямо.

Подобен е и случаят на 21-годишния Вини Пейнер от Маргейт, Англия. Той си е мислел, че всичко ще бъде наред, но жестоко е бъркал.

 

Вини е бил обикновен студент, който учел програмиране. И като всеки студент, който е потънал в задачи, не успявал да спи достатъчно. За да издържа на натоварването по някакъв начин, той започнал да пие енергийни напитки. Всичко изглеждало наред, освен че броят на кенчетата на ден започнал да нараства значително. 46-годишната майка на Вини, Тара сериозно се разтревожила, когато шест кенчета на ден станали норма за Вини.

Но един ден, след седем месеца непрекъснато използване на енергийни напитки, Вини отхапал ябълка и тогава станало немислимото – счупили се около половината му зъби. Паникьосан той се втурнал към зъболекаря. Специалистът му обяснил, че заради излишната захар и кофеин в тялото, както и поради липсата на витамини, зъбите на Вини са се развалили. Той трябвало да си сложи 24 пломби, които струват повече от 2,5 хиляди долара.

 

Възстановяването на зъбите се оказала трудна работа, още повече заради многото пари накуп, така че Вини трябвало да ходи със счупени зъби. Поради срам и съмнение в себе си, той отпаднал и от колежа и сега се страхува, че никога няма да може да си намери работа.

 

„Не знам какво ме очаква по-нататък, но се надявам, че всичко ще бъде наред. Енергийните напитки унищожиха живота ми“, споделя той.

 

Вини спрял да пие енергийните напитки, а сега освен зъбобол преживява и абстиненция поради липса на кофеин, болка по цялото му тяло и умора. Но той се опитва да не се обезсърчава, и сериозно се е заел със здравето си и се надява скоро да се върне в колежа./