Приятели на заклания от подивели цигани Валери зоват за мъст, той предусещал смъртта си

Новината за смъртта на 35-годишния Валери Дъбов, който почина след масово сбиване тази сутрин, разтърси Кюстендил. Десетки негови приятели зоват за отмъщение във Фейсбук. 

Те изказват съболезнования на профила му във Фейсбук.

От нещата, които той е публикувал, изглежда така, все едно е предусещал скорошния си трагичен край.

„Няма хитрец, който да надхитри съдбата си“, пише той, а негова близка коментира след новината за смъртта му: „Защо???Усещал ли си нещо бе момче???Ще останеш вечно млад и красив!!Почивай в мир!!“

Малко преди това публикува стихотворението „Прощално“ на Никола Вапцаров.

От нещата, които е харесвал младият мъж, си личи, че е вярвал в това, че хората трябва да бъдат добри. И признава със съжаление, че в момента просперират нахалните.

Валери Дъбов, който е работел като дървосекач, се е интересувал от нумизматика.

Той е членувал в различни групи с тази насоченост и само няколко часа преди смъртта си е разпитвал дали някой има информация за тези две сребърни монети, които е намерил.

 35-годишният мъж издъхна, а други четирима бяха ранени при сбиване между две групи, едната от ромския квартал Изток в Кюстендил. Сигнал за масовото сбиване бе подаден в полицията около 07:30 часа тази сутрин. Боят е започнал пред заведение в центъра на града. Удари са нанасяни с твърд предмет и нож. 35-годишният мъж е починал след удари с нож. Друг от участниците е транспортиран в Пирогов с черепно-мозъчна травма.

По-късно стана ясно, че циганска банда от клана Гольовците е предизвикала мелето с убийство в Кюстендил, а МВР обяви за издирване 19-годишен младеж.