Семейни трагедии съсипаха Гала

 

Тази година Гала не вдигна голямо празненство за рождения си ден. На 13 февруари култовата водеща навърши 52 години, но настроението не било особено приповдигнато заради семейните нещастия, които я сполетяха напоследък, пише „Ретро“.

Два са най-трудните моменти в живота на водещата на „На кафе“ – убийството на нейния племенник Джордж и смъртта на баща ѝ. В края на миналата 2018 г. Гала изненадващо изчезна от ефир, като от екипа на предаването съобщиха на зрителите, че е излязла в болничен за седмица заради тежък грип. По-късно истината излезе наяве и се разбра, че всъщност блондинката е отлетяла по спешност за Америка, където от години живее семейството на брат ѝ, за да присъства на погребението на племенника си. Младежът бе застрелян от американски полицай след свада в нощен бар.

Добре почерпеният в онзи момент Джордж извадил нож срещу щатско ченге. В Америка обаче законът в подобни ситуации е безкомпромисен и дава картбланш на служителя на реда да се защити по начин, който сметне за удачен. Така нападнатият от младежа полицай извадил служебното си оръжие и го застрелял на място.

Убийството му сринало Гала, която веднага върнала лентата назад и се усъмнила, че над семейството ѝ тегне прокоба, която носи смърт на най-близките ѝ мъже. Водещата на „На кафе“ все още не можела да превъзмогне и загубата на баща си, за която не говори от години. С него тя имала изключително близка връзка.

Времето не ѝ помагало да приеме, че татко ѝ не е между живите, защото си отишъл по неочакван начин буквално за минути вследствие на алергичен шок. Първото нещо, което направила, след като научила трагичната новина, било да провери дали има черни тоалети в гардероба. После пратила съобщение на режисьорката на „На кафе“, че за пръв път няма сили да се появи в ефир. На погребението се държала желязно и дори не могла да пророни сълза, но след дни скръбта я налегнала и до ден днешен Гала не можела да преживее тежката загуба.