Ето я банкерката Биляна, ужилила с 400 бона хора от Нова Загора (СНИМКИ)

 

 

Банкова шефка беше арестувана за това, че е откраднала близо 400 000 лв. От сметки на клиенти.

 На 29-годишната Биляна Манчева е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. Тя е обвинена за финансови злоупотреби в управлявания от нея местен банков клон в Нова Загора.

Белезниците били щракнати на 18 февруари около китките на Манчева, която от две години управлява клон на „Алианцбанк България“. Акцията е на служители на РУ „Полиция“ и Нова Загора и ГД „Национална полиция“. Работата по казуса стартирала след постъпила жалба от сина на новозагорски бизнесмен, който с изненада установил, че от неговата сметка за преводи пт Испания липсва сериозна сума в евро. Запознати твърдят, че жалбоподателят Валентин М. Първоначално установил липсата на 20 000 евро, но впоследствие сумата набъбнала чувствително. Парите били изпращани от майка му, която от доста време живеела след развода си в Испания, пише „Телеграф“.

От ОД на МВР – Сливен, лаконично обясниха, че в хода на проведените процесуални действия по разследване у младата банкерка и в дома ѝ са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. За случая е уведомена окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство. Предстои прокуратурата да поиска постоянното ѝ оставяне зад решетките.

От новозагорския офис на „Алианцбанк България“ съобщиха, че Манчева е освободена от работа в деня на задържането ѝ.

Кольо Колев, който е имал две сметки в банката, е загубил около 180 хил. лева общо. Това разказа самият потърпевш пред Би Ти Ви. Разбрал от банката, те му се обадили да отиде за справка и му показали какво има по сметките. Оказало се, че в тях останали по 200 лв. Имали проблеми, но щели да се изяснят – това ми обясниха, разказва мъжът. И до ден днешен не са казали точно за какво става въпрос, стана ясно само, че парите са източени и че те се съмняват в началника на офиса тук. „Даже й се обадих на таз началничка, тя ми каза, че е в отпуска и нищо не знае.

Значи тече проверка, тука има такива липси, а те я пуснали в отпуска? По една случайност не е отишла още в Сърбия като Цветан Василев и да я гледаме там по телевизията“, възмутен е мъжът. Схемата била от неговите сметки пари да се нареждат на лица, които той не познавал.

Парите в края на веригата били изтегляни от банкомат, обясни още той. Не му показали документи, нямало ги там, не става ясно кой е наредил парите от негово име. Има някаква част от документите в София, но други просто липсват.

В България всичко може да си помислиш. Всеки ден се случва нещо в държавата. Предстои ми парите да ми трябват, ще има обаче да чакаме доста, въпреки че вина нямаме, разказа още човекът. От банката му казали, че ще се оправят нещата, но никакъв срок не му е посочен. Колев разговарял два пъти по телефона със задържаната банкова служителка, тя му твърдяла, че искали да прехвърлят всичко на нея. Щом казва така, значи че има и по-високо свързан с измамите човек, смята клиентът. 10 дни минали откакто той и останалите ощетени са викани в банковия офис и още няма никаква яснота как ще бъдат възстановени парите им.