Сърдечен удар покоси 21-годишна красавица във фитнеса заради рядко заболяване …

 

 

21-годишна австралийка изпадна в безсъзнание по време на тренировка във фитнеса. Кадри, запечатали смразяващия инцидент, разиграл се в клуб в Куинсланд, се появиха в мрежата.

Емили била на тренажора за гребане и изпълнявала обичайните си упражнения, но внезапно й причерняло пред очите и получила сърдечен пристъп.

Служители на фитнеса веднага й се притекли на помощ. А когато тя започнала да посинява, собственикът на клуба си спомнил, че има дефибрилатор, с който по-късно бил спасен животът на 21-годишната австралийка, пише The Sun.

Емили била закарана в болницата. Три дни младото момиче било в кома. Когато дошла на себе си, лекарите й съобщили, че страда от рядко заболяване на сърцето – Синдром на Бланд-Уайт-Гарланд. Обикновено той се диагностицира още в родилния дом и на пациента незабавно се прави операция.

По някаква причина обаче при Емили заболяването не било открито и през целия си живот тя живяла, без да знае, че има здравословни проблеми.    „Докато спортувах, винаги имах болки в гърдите и проблеми с дишането, но си мислех, че просто съм в лоша форма”, разказва Емили.

Сега  тя  съветва всички да се отнасят много внимателно към сигналите, които тялото им изпраща и подкрепя идеята във всеки фитнес да има дефибрилатор. Ако в залата й нямаше такъв апарат, сега Емили нямаше да е сред живите.