ЧЕРЕН СНЯГ ПАДНА НАД СИБИР (ВИДЕО)

 

 

По-рано тази година полярните вихрушки покриха Северна Америка с призрачнобял сняг.Преди дни някои части на Сибир придобиха малко по-готически вид.

Въпреки, че Мортиша Адамс вероятно би одобрила развитието на нещата, тази черна снежна покривка крие и своята зловеща страна.

Черният сняг е бил забелязан в Кемеровската област, югозападен Сибир. Местността е популярен миньорски център. Тя е богата на ресурси и предлага множество работни места. Но от друга страна, е и голям източник на замърсяване. Ето защо над градовете Прокопиевск, Кисельовск и Ленинск е паднал специфичния на цвят сняг.

Хората обвиняват местната фабрика за въглища. Според някои сведения тя не е използвала подходящите филтри. Андрей Панов, заместник управител на Кемеровската област, обвинява и бойлерите на въглища, вредните емисии, отделяни от автомобилите, както и останалите фабрики за въглища.

Не за първи път пада подобен сняг в Кемеровската област. През декември хората обвиниха местните власти, че са боядисали снегa бял, за да прикрият вредните частици, с които е бил засипан и които са му придавали сив вид.

По-рано тази година пък Темиртау – регион за добив на желязо в Казахстан – също бе покрит с черен сняг.