Мария, която уби насилника си Боньо Фаса, с първи думи в съда! Каква ще е съдбата ѝ? (СНИМКА)

 

 

Проведе се първото заседание по делото срещу Мария Гиздева, близо три години след като в Стара Загора бе открит мъртъв 62-годишният Богдан Динев-Боньо Фаса. Това съобщи Телевизия, Стара Загора, цитирана от  zarata.info

18-годишната тогава ученичка от Стара Загора направи самопризнания. Тя обясни, че пробола с нож в бедрото възрастния мъж при самоотбрана, защото той опитал да я изнасили.

На влизане в залата защитникът на обвиняемата адвокат Валентин Димитров каза, че тя е невинна и че няма да се възползват от правилата за съкратено съдебно следствие и тръгват по общия ред. Той бе категоричен, че младото момиче не е правило самопризнания и е действала при неизбежна самоотбрана. Проведено е изключително мащабно разследване, при което е установено, че няма теглени пари, нито опити за изтегляне.

По време на заседанието бе поискан отвод на прокурора. Причината, че същият е използвал термини в обвинителния акт, а именно, че Мария е извършител на кражба в миналото, за което няма никакви данни. „В системата на прокуратурата е отразено, че тя няма предишни осъждания и разследвания“, каза другият защитник на Гиздева адвокат Петко Кънев.

Искът и на двамата адвокати бе делото да бъде върнато заради процесуални нарушения, сред които неяснота в обвинението и непредявяване на част от материалите, които са в досъдебната фаза. Съдът определи, че делото не следва да бъде връщано и даде 7-дневен срок за обжалване на определението пред Апелативен съд – Пловдив. Следващото разпоредително заседание е насрочено за 15 март, стига въззивният съд да излезе със становище. Едва тогава ще се определи и дата за самото дело. По него налице са 28 експертизи, ще бъдат разпитани и около 60 свидетели.