Ужасна мистерия! Мъртвец позвъни от моргата в полицията

 

 

Един от полицейските участъци в американския град Пуебло, щата Колорадо, наскоро се оказал в центъра на доста загадъчна история, подобна на сюжет от холивудски филм на ужасите Според думите на озадачените полицаи, дежурният диспечер получил обаждане късно през нощта, но се мълчало от отсрещната страна.

Независимо от всички молби от служителя на реда, лицето от другия край не казал откъде се обажда и какво се е случило с него. След това случващото се придобива истински мистичен характер. Полицията проследи разговора и определила, че някой се е свързал с тях по стационарната линия от градска морга. Дидспечерът позвънил там, и някой наистина му отговорил, тоест вдигнал телефона от другата страна. Непознатият продължавал да мълчи.

Офицер Том Румел, който станал пряк участник в тайнствената история, пише в „Twitter“, че не може да намери рационално обяснение на това, което се е случило. Ако позвъняването, получено в управлението на полицията може да се разглежда като проблем в свързването, как може да се обясни вдигането на слушалката в празна нощна морга, ако няма никой там?

Факт е, че полицейските служители не можели да оставят ситуацията без решение и изпратили патрулна кола към моргата. Оказало се, че сградата е добре заключена и светлината в нея е изгасена. В същото време в сградата няма пазачи. На другата сутрин служителите в моргата отвориха вратите и заедно с полицията проверили сградата.

Нямало признаци на взлом или други странности. Полицаите само се смеят, твърдейки, че заради работата си не трябва да вярват в свръхестественото. А вероятно така им се иска …