Невероятната история на ревнивата Кристина и бомбата, която заложи в хотел във Велико Търново

Ревнива жена е заплашила с бомба хотел във Велико Търново, след като е изгонена от там, пише „Борба“.

На тел. 112 женски глас съобщил за взривно устройство и казал и три имена. Веднага пожарна и полиция били вдигнати на крак. Хотел „Принцес“ на ул. „Христо Караминков“ – срещу данъчната служба, бил опразнен и заключен за 24 часа. При проверка бомба не била намерена, но се наложило управителят да търси други хотели през нощта за клиентите, които били над 10 българи.

Същата вечер – 15 минути преди заплахата, мъж пък пратил SMS на клиентка да напусне хотела, защото щяло да й се случи нещо много лошо… Полицията проследила обаждането и успяла да установи извършителката. Тя била на 27 години и се казвала Кристина, но била дала фалшиви имена на спешния телефон. След това изхвърлила симкартата и телефона в река Янтра. Младата жена, която била безработна, е разпитана и освободена. Тя разказала пред разследващите своята версия за стореното мислела си, че неин приятел е с друга дама във въпросния хотел и заради ревност се обадила на тел. 112.

Според наемателя на хотела Росен Иванов обаче въпросната жена имала и друго основание за отмъщение – тя била гонена заради неприлично поведение и скандали.

„Тази вечер е много нажежена и стресова за персонала и управителя. През 15 минути се случиха две заплашителни неща. Заради това решихме да затворим за 24 часа”, коментира Росен Иванов. По случая с фалшивата заплаха за бомба на тел. 112 в полицията засега е образувана преписка. Ако прокуратурата не се произнесе, МВР ще състави акт по Закона за единния европейски номер 112. Според него минималната глоба за фалшиви обаждания е 2000 лева.

Въпросният хотел „Принцес“ пък се оказа с любопитна история. Сградата е паметник на културата и се разпродава на части от частен съдебен изпълнител вече 7 години. Общата сума по кредити към банки била над 250 000 лева, но мераклии нямало, обясни ЧСИ Ралица Касабова. Росен Иванов е наемател само на хотелската част, която предлага 20 места.