Черната вдовица Веселина, която уби мъжа си, държейки го в плен, изнагля брутално! (СНИМКА)

 

 

Детската учителката Веселина Гинева, която е обвинена в жестокото убийство на мъжа си Димитър Миразчиев, продължава да отрича зверското престъпление, както и мъките, на които е подлагала бившия си съпруг.

Признала е единствено за това, че е теглила от тлъстата пенсия на покойника. Това съобщи току-що в съда нейният адвокат Веселина Василева, цитирана от Burgas24.bg.

В момента се гледа разпоредително дело, след което трябва да бъде насрочена дата, на която да започне същинският процес. Бившата учителка се появи в съдебната зала с огромни слънчеви очила и отказа коментар. Дори в съдебната зала, когато съдия Яни Гайдурлиев й даде думата тя промълви единствено, че няма какво да каже.

 

Междувременно нейният защитник поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, като изтъкна, че до този момент подобно искане не е правено.

Гинева е обвинена в убийство на собствения си съпруг, за да се възползва от голямата му пенсия, остава в зад решетките.  Тя е подсъдима за това, че за периода от неустановена дата в началото на  май 2013 г. до 01.08.2014 г. в  дома си в бургаския жилищен комплекс „Лазур“ държала като пленник мъжа си. Домът бил  заключен със секретна брава на врата на една от стаите в жилището. Обвинена е и за това, че  на 1 август 2014 г. отново в жилището си е умъртвила  по особено мъчителен начин, предумишлено Миразчиев,  като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства. Тя го лишила и от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му.

Бившата учителка може да лежи в затвора и за това че близо две години  заблуждавала служител на НОИ –  Бургас, че Димитър е жив и има право да продължи да получава пенсия за старост. В резултат на това служителят е наредил превод на пенсии на Миразчиев за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., по негова банкова сметка. Това са общо 24 превода за посочения период, като с това е причинила имотна вреда на НОИ, в общ размер на 21 140 лева.