Порошенко: Започва пълномащабна война! Две руски армии и два корпуса удрят Украйна от към… (ВИДЕО)

 

 

Президентът на Украйна Петро Порошенко обвини Русия в подготовката на пълномащабна военна инвазия.

Той заяви това на среща с ръководството на украинските въоръжени сили. Войнствената му реч идва на фона на обвиненията към него за огромна корупция във въоръжените сили, които днес му отправи Юлия Тимошенко.

 

 

Според Порошенко Русия в момента разполага военни части в близост до границите с Украйна.

„Подготвят се близо до границата, в Смоленск, Воронеж, Белгород, Ростовска област и на територията на анексирания Крим“, уточни той.

 

Порошенко изброи „етапите на руската подготовка“. Така, според него, в западната посока Русия разполага две армии с комбинирано въоръжение – танкове, пехота и военновъздушни сили.

В югозападната посока – два армейски корпуса са дислоцирани на територията на Донбас.

 

Украинският държавен глава също отбеляза милитаризацията на Черно море и Крим. По думите на Порошенко, Москва възнамерява да промени политическия пейзаж на цяла Европа, а не само на Украйна.

Пред военните Порошенко обяви, че по протежение на границата с Русия са разположени повече от 87 000 руски войници и „пълномащабната война“ между двете държави става все по-реална.

„Мисля, че заплахата от пълномащабна война не е просто декларация, тя е съвсем реална, особено в светлината на настоящата военна подготовка на врага“, каза украинският президент на срещата с висшите офицери на въоръжените сили на Украйна в Киев.

Москва многократно е отхвърляла участието на руската армия в конфликта в Донбас и отрича присъствието в региона на руски военни.

 

Източник: vesti.bg