Начало Новините днес Разкрития за нечуваното по жестокост убийство във Варна

Разкрития за нечуваното по жестокост убийство във Варна

Редица жалби, включително и за закана за убийство, е подавала 40-годишната жена, която бе открита мъртва във Варна. Както вече писахме, за тежкото престъпление, извършено по особено жесток начин, е задържан 41-годишният съпруг на жертвата – Борислав Н.
40-годишната жена, която бе открита мъртва в апартамента в централната част на Варна, където са живели на квартира, е била системно подлагана на домашно насилие от своя съпруг и убиец Борислав. Двамата са имали брак от около 6 години, като през цялото това време има свидетелства за битови скандали и побоища. Жертвата, чието малко име е с инициал К., е започнала да подава жалби в полицията някъде година-година и нещо след сключването на брака.

През 2014 година К. се жалвала, че е била пребита от Борислав и е имала кръвонасядания. Две години по-късно – през 2016-а, отново е имало жалба ,подкрепена с медицинско свидетелство, което удостоверявало, че ѝ е причинена средна телесна повреда – счупване на носа. А през 2017 година К. подала жалба, че Борислав се заканил да я убие, научи още медията ни.

За част от посегателствата К. си е вадила медицински, но за много други случаи не е. Освен това след подаването на жалбите казвала пред полицаите, че „нещата се пооправили“ между нея и Борислав.

Както вече писахме на 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си до смърт. След това се обадил на майка си да дойде да му помогне да си изнесе багажа. Прибрал си вещите – личен багаж, телевизор и др., и двамата напуснали дома, като оставили пребитата жена, без да ѝ окажат нужната помощ.

По всяка вероятност през това време К. е била в съзнание, защото дошлите полицаи, след като разбили вратата, установили, че тя е била заключена отвътре. Униформените отишли на адреса след подаден сигнал от майката на жертвата, която безуспешно се опитвала да се свърже с нея по телефона. Влезли през балкона на жилището и открили 40-годишната жена мъртва.

Причина за смъртта е черепно-мозъчна травма – кръвоизлив под твърдата обвивка на мозъка. При такава травма кръвоизливът се натрупва и постепенно пострадалият започва да губи съзнание. Може да има „светъл период“ от няколко часа, но ако не се потърси помощ, се получава компресия и настъпва смърт.

error: Content is protected !!