Начало Любопитно Шокиращо ВИДЕО: Пастор се появи на погребение и съживи мъртвец (СНИМКИ)

Шокиращо ВИДЕО: Пастор се появи на погребение и съживи мъртвец (СНИМКИ)

В ЮАР фирма за погребални услуги съди пастор Алф Лукау, който пред очите на публика проведе ритуал на възкресение на мъртвец на погребение, организирано от нея. От фирмата са обвинили пастора в „злонамерени щети“ за имиджа на техния бизнес и са обещали да го съдят за измама, съобщава Eyewitness News.

Бихме искали да се дистанцираме от предполагаемото възкресение на починалия човек, за който се твърди, че е бил в нашата морга, се казва официалното изявление на компанията.

Пастор Алф Лукау, който е самообявил се пророк, е доста популярен в страната си. Той има хиляди последователи, които приемат за истина, че той извършва чудеса.

Свидетели на „чудото на възкресението” заснеха всичко, което се случваше на видео и го публикуваха в социалната мрежа.

„Докато пастор Алф Лукау е зает да говори, аз ви призовавам да се съсредоточите върху устата на момчето в ковчега, след което ще разберете дали е мъртъв или не. Може би този човек е способен да съживи Нелсън Мандела, Хектор Питърсън, Хю Масекелу и др.“, пише авторът на публикацията в Twitter.

През 2016 г. Алф Лукау попадна в полезрението на медиите, след като организира така наречената гала вечеря в конферентен център Gallagher. Хиляди самотни и разведени жени бяха поканени на събитието и им бе обещано, че молитва ще им помогне да се срещнат със сродна душа и да се оженят. Лукау също така обещал, че молитвите му могат да лекуват от ХИВ, СПИН, диабет, онкология и други болести. Седмица след това в неговата църква се състояла масова сватба. Женели се участници от същата тази вечеря.


error: Content is protected !!