7 неща, които ще се случат с тялото ви след 7 дни пиене на лимонова вода

 

 

Колко често пиете обикновена пречистена вода с лимон? Вероятно съвсем рядко.

До какви последствия за организма води обаче употребата на такава проста, но много полезна напитка?

Днес ще ви разкрием 7 неща, които се случват с тялото.

Овлажняване

На първо място, трябва да се отбележи, че лимоновата вода овлажнява човешкото тяло. Необходимо е ежедневно да пиете около 1.5-2 литра пречистена течност дневно.

 

Свежест

Практиката показва, че пиенето на чаша лимонова вода може да убие дори постоянните миризми на чесън, риба, лук и дори синьо сирене.

Обогатяване на организма с витамин С

Известно е, че в чист вид лимонът е богат източник на витамин С, жизненоважен за поддържане на нормалното състояние на човешкото тяло, както и за премахване на свободните радикали от него, които увреждат нормалните клетки.

Проучванията на медицински специалисти показват, че питейната вода, смесена с лимонов сок, помага за понижаване на кръвното налягане и предотвратява инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

Подобряване на храносмилането

Известно е, че водата с лимон помага при запек. Експерти твърдят, че с ежедневна употреба на вода, разредена с лимон сутрин, човек осигурява на тялото си витамини, а също така допринася за отстраняването на вредните радикали от червата.

 

Помага да отслабнете

Резултатите от изследванията на специалистите по хранене показват, че редовната консумация на лимонена вода ви помага в борбата с килограмите.

Както експертите обясняват, причината за това е ефектът върху тялото на полифенолите, съдържащи се в състава на лимоновия сок, стимулиращ засилената работа на пикочната система на човешкото тяло.

Предотвратяване на камъни в бъбреците

Лекарите казват, че лимонов сок, разреден с чиста вода, значително намалява риска от камъни в бъбреците. Обяснението за това е действието на цитрат, който е част от структурата на лимонената киселина. Проучванията показват, че под влиянието на цитрат може да се разтворят вече образуваните малки камъни.

 

Здрава кожа

В случай на редовна употреба на лимонов сок, съчетан с пречистена вода, можете да забележите значително подобрение в състоянието на кожата на лицето и тялото. По-специално, витамин С, съдържащ се в напитката, помага за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата