Кралят на поп фолка се прекръсти официално

Кралят на поп фолка Азис смени името си и в паспорта. В личните си документи Азис официално се казва Васил Боянов Троянов-Азис.

Певецът направил промяна на името си във всички документи преди няколко месеца, пише burgas24.bg. Изпълнителят на „Хабиби“ сам избира артистичния си псевдоним преди повече от 15 години, когато стартира кариерата му. Първоначално той се спрял на името Крез. Но баба му, известна врачка, го предупреждава, че това име ще му донесе само нещастия.

Наследникът ѝ обаче не се вслушва в думите ѝ и продължава да пее по дискотеки и нощни клубове с това име. Скоро обаче се случва белята. Той чупи крака си на две места и тогава се вслушва в предупреждението на баба си.

Малко след това поп фолк звездата сменя псевдонима си за втори път. Този път избира името Азис, като се прекръства на свой любим герой от известен турски сериал.

Новото име наистина носи късмет и щастие на костинбродския славей. За отрицателно време той се превръща в един от най-продаваните български изпълнители. Години наред е разпознаваем с псевдонима както у нас, така и в чужбина.

Преди известно време руска телевизия посвети цяло предаване на Азис. На екранът се излъчиха сцени от началото на кариерата на топ певеца на „Пайнер“, както и кадри от настоящото.

„Какво се случи с Азис? Помните ли певеца, който пееше с рокля и на токчета? Той се е променил до неузнаваемост и се е превърнал в истински мачо“, казва се в репортажа. Именно тази известност на Васил го кара да добави псевдонима си официално към името си по документи.

„Аз съм Азис. Този образ живее с мен толкова дълго време“, споделя изпълнителят.